המחקר הגנאלוגי שלוב בביקור בבתי קברות, צילום מצבות, העתקת הכתוב עליהן בדרכים שונות ובפיענוח הכתוב. לעיתים אנו זקוקים לצילומי מצבות מבתי קברות מרוחקים, שאינם נגישים לנו (ראו הפוסט "מתים לחיות" – ועכשיו…הסטארט-אפ ! – 19.10.2008). עסקנו בכך הביבטים שונים: איזה ציוד צריך לקחת כאשר הולכים לבית קברות ("ערכת בית קברות", פוסט מיום 29.8.2007), "קונפלור בשירות הפענוח", פוסט של ארנון מיום 30.8.2008, "מה לא ניתן ללמוד ממצבות", פוסט של ארנון מיום 26.3.2009 והפוסט של אורית על "חדוות קברים" (25.2.2007).
החברה קדישא תל אביב-יפו, האחראית על מספר בתי קברות (קרית שאול, נחלת יצחק, ירקון, בית העלמין העתיק ביפו, טרומפלדור והדרום (חולון) מציעה מזה זמן רב את שירותיה באינטרנט. שירותי החברה באינטרנט כוללים מנוע חיפוש לאיתור מקום קבורה, מפת הגעה לקבר וכן פרטים נוספים אודות הנפטר. בחיפוש המורחב ניתן לאתר קברים סמוכים לקבר (חיפוש יעיל במקרה של חיפוש קרובי משפחה שנטמנו בקרבת מקום).
כמי שמשתמש בשירותי החברה קדישא תל אביב-יפו לצרכי מחקר, אני יכול להעיד על נכונותם לסייע בנפש חפצה במחקר הגנאלוגי. לעיתים, לא די בחיפוש באינטרנט, אלא יש לעיין בספרי הקבורה המקוריים, על מנת למצוא פרטים אודות מי שהביא לקבורה את המנוח (וכך לגלות, מי היו קרובי המשפחה החיים בעת הפטירה) או מי מטפל בגינון הקבר (וכך להגיע לקרובי משפחה חיים).
בביקורי האחרון בבית העלמין קרית שאול הופתעתי לראות כי החברה הציבה עמדת שירות עצמי לאיתור הקבר. יפה! אך החברה מציעה עתה גם שירותי איתור הקבר באמצעות הטלפון הסלולרי, תחת הסיסמא: "אל תחפש, סמס!". בסגנון "כוכב נולד", אם תשלחו SMS למספר 4664 ותקישו את שם המשפחה, השם הפרטי ושם האב, תקבלו בחזרה מסרון עם מיקומו המדויק של הקבר, והכל בעלות של 1 ש"ח בלבד.
כבוד לחברה קדישא תל אביב-יפו על הסלוגן השיקי של השירות: "אל תחפש, סמס!". בהתחשב בעבודה שכתובת אתר האינטרנט של החברה הוא "קדישא.ביז" (http://www.kadisha.biz/), נראה שיש קופירייטרים רציניים לחברה קדישא תל אביב-יפו!.
2 תגובות↓
1 הלני // 22 ספט, 2012 בשעה 14:12
כדאי רק להוסיף כי בקשת מידע טלפונית/בדוא"ל מחברה קדישא תל-אביב-יפו מחייבת מילוי טופס ועולה 50 ש"ח.
בכניסה לבית העלמין חולון-דרום יש לשכת מודיעין ובה סייען אדיב ויעיל, המצייד אותך גם בטופס עליו הפרטים ואם זכרוני אינו מטעה אותי: גם מפה.
הלני
2 יחזקאל // 7 פבר, 2013 בשעה 9:06
ארנון כתב:
לעיתים, לא די בחיפוש באינטרנט, אלא יש לעיין בספרי הקבורה המקוריים, על מנת למצוא פרטים אודות מי שהביא לקבורה את המנוח (וכך לגלות, מי היו קרובי המשפחה החיים בעת הפטירה) או מי מטפל בגינון הקבר (וכך להגיע לקרובי משפחה חיים).
הלני כתבה:
בקשת מידע טלפונית/בדוא"ל מחברה קדישא תל-אביב-יפו מחייבת מילוי טופס ועולה 50 ש"ח.
עכשיו שאלתי לארנון, האם אתה מאשר מה שהלני כתבה?
השארת תגובה